Otkrivanje propuštanja pomoću termalne kamere

Termovizijsko snimanje je postupak temperaturnog očitanja određenog područja. Posebnim kamerama, koje imaju termički senzor kojim se prikupljaju podaci određenog područja moguće je dobiti sliku na ekranu same kamere.

Termovizijske kamere su postale neophodan alat za detekciju loše izolacije, pronalaženje vlage u materijalima i objektima, za detektiranje curenja cijevi i ravnih krovova, ispravnosti podnog grijanja i električnih instalacija. Termovizijske slike prikazuju najtoplija mjesta u crvenoj boji, a najhladnija rasponu od plave do ljubičaste, odnosno standardnim temperaturnim spektrom boja. Termo kamera vidi ono što se golim okom ne vidi na prvi pogled, a uz njenu pomoć problemi će biti otkriveni i uklonjeni mnogo prije nego što dođe do ozbiljnijeg problema.Uz njenu pomoć problemi mogu biti otkriveni i uklonjeni mnogo prije nego što prouzrokuju veću štetu.

Provjerite podno grijanje i instalacije

Kako možete utvrditi djeluje li postojeći sustav podnog grijanja ili provjeriti je li novi sustav ispravno instaliran?

Uz malo truda, pomoću termo kamere Testo možete pregledati instalacije u bilo kojem trenutku. Termografski pregled omogućuje jasan vizualni prikaz stanja podnog grijanja. U ilustriranom primjeru, cijevi nisu pravilno postavljene, tako da se pod ne zagrijava ravnomjerno. Na temelju tog mjerenja možete optimizirati instalaciju ciljanom mjerom.

Provjera mulja u radijatorima

Ako se radijatori ne zagrijavaju po cijeloj površini, sustav grijanja treba raditi dulje vrijeme kako bi dosegnuo potrebnu sobnu temperaturu. To rezultira većim troškovima energije.

Jedan od razloga za nedostatne performanse grijanja može biti mulj u radijatorima. To se može vrlo lako vizualizirati Testo termalnom kamerom. Istodobno možete provjeriti da li se toplina ravnomjerno raspoređuje.

Optimizirajte protok i povratite temperaturu

Prednosti termovizijskog snimanja:

  • Pregledi se provode pod normalnim radnim uvjetima, bez ometanja proizvodnih procesa (koristi se beskontaktno mjerenje)
  • Rano otkrivanje kvarova omogućuje unapređivanje održavanja, raspored popravka i predviđanje vrste rezervnih dijelova
  • Moguće je obuhvatiti više mjernih točaka jednom kamerom i time smanjiti mogućnost pogreške
  • Smanjivanje troškova održavanja
  • Smanjivanje gubitka energije
  • Preventiva kod zaštite od požara i zaštite okoliša.